Κριθαροκουλούρα
Κριθαροκουλούρα
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Krithino | 1.000 g |
Αλεύρι σκληρό σίτου Τ70% | 1.000 g |
Ελαιόλαδο | 200 g |
Μαγιά (νωπή) | 50 g |
Ζάχαρη | 40 g |
Μαργαρίνη | 100 g |
Νερό | 1000 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου προσθέτοντας το νερό σταδιακά στην αργή
ταχύτητα και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί ένα καλά ανεπτυγμένο μίγμα.
Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου
Ξεκούραστε την ζύμη για 10 λεπτά.
Τεμαχίστε ενδεικτικά στα 50 g για μικρά κριθαροκούλουρα ή στα 110 g για μεγάλα.
Τοποθετήστε στη στόφα για 30-35 λεπτά με υγρασία (±35°C / 70% RH) .
Φουρνίστε στους 220° C για 25-30 λεπτά.
Την επόμενη ημέρα, κόψτε στη μέση και ψήστε (στεγνώστε) στο φούρνο στους 150 ° C για 45-50 λεπτά.
Προϊόντα
Κρίθινο
Μίγμα για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, με Κριθάρι.