Krithino Krithino

Κριθαροκουλούρα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Krithino 1.000 g
Αλεύρι σκληρό σίτου Τ70% 1.000 g
Ελαιόλαδο 200 g
Μαγιά (νωπή) 50 g
Ζάχαρη 40 g
Μαργαρίνη 100 g
Νερό 1000 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου προσθέτοντας το νερό σταδιακά στην αργή
ταχύτητα και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί ένα καλά ανεπτυγμένο μίγμα.
Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου
Ξεκούραστε την ζύμη για 10 λεπτά.
Τεμαχίστε ενδεικτικά στα 50 g για μικρά κριθαροκούλουρα ή στα 110 g για μεγάλα.
Τοποθετήστε στη στόφα για 30-35 λεπτά με υγρασία (±35°C / 70% RH) .
Φουρνίστε στους 220° C για 25-30 λεπτά.
Την επόμενη ημέρα, κόψτε στη μέση και ψήστε (στεγνώστε) στο φούρνο στους 150 ° C για 45-50 λεπτά.

Κριθαροκουλούρα

Προϊόντα

Κρίθινο

Μίγμα για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, με Κριθάρι.