Ελαιόψωμο και Τυρόψωμο
Ελαιόψωμο και Τυρόψωμο
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Krithino | 750 g |
Αλεύρι δυνατό Τ70% | 750 g |
Μαγιά (νωπή) | 30 g |
Ελαιόλαδο | 150 g |
Ρίγανη | 5 g |
Νερό | 1050 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου προσθέτοντας το νερό σταδιακά.
Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 14 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου
Ξεκούραστε την ζύμη για 30 λεπτά.
Τεμαχίστε ενδεικτικά στα 200 g ή κατά βούληση.
Ανοίξτε το ζυμάρι ελαφρώς, τοποθετήστε την φέτα ή την ελιά στο κέντρο, κάν’τε το πουγκί, πατ΄΄ηστε το
λίγο, και τοποθετήστε σε καλά λαδωμένο ταψάκι.
Φουσκώστε στον χώρο του εργαστηρίου για 10-15’.
Φουρνίστε στους 200-210° C με ατμό για 20-25 λεπτά.
Προϊόντα
Κρίθινο
Μίγμα για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, με Κριθάρι.