Απλό αφράτο
Απλό αφράτο
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Krithino | 1.000 g |
Αλεύρι σκληρό σίτου Τ70% | 1.000 g |
Μαγιά (νωπή) | 60 g |
Νερό | 1400 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου προσθέτοντας το νερό σταδιακά στην αργή ταχύτητα και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένο, ελαστικό ζυμάρι.
Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου
Ξεκούραστε την ζύμη για 15 λεπτά.
Τεμαχίστε ενδεικτικά στα 430 g ή κατά βούληση.
Τοποθετήστε στη στόφα για 30 λεπτά με υγρασία (±35°C / 70% RH) .
Φουρνίστε στους 220° C για 35-40 λεπτά τα τεμάχια 430 g ή αναλόγως βάρους, με 4 δευτερόλεπτα ατμό.
Προϊόντα
Κρίθινο
Μίγμα για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, με Κριθάρι.