Συνταγές Συνταγές

Φρουτόψωμο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Μονάδα Προϊόν
Eusporo 1.000 g 50%
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 1.000 g 50%
Μαγιά 70 g 3.5%
Ζάχαρη 100 g 5%
Μαργαρίνη Princess 60 g 3%
Νερό 1.200 g 60%
Βανίλια 1 g
Κανέλα 2 g
Σταφίδα 200 g extra υλικά
Cranberries 200 g extra υλικά
Βερύκοκο αποξηραμένο 200 g extra υλικά

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα βασικά υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 7 λεπτά στη γρήγορη. Στο τελευταίο λεπτό ρίξτε τα φρούτα για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.

Ξεκουράστε για 30 λεπτά.

Τεμαχίστε τη ζύμη σε κομμάτια των 500 g και τοποθετήστε σε φόρμες ή σε 200 g πλάθοντας μπαλάκια και τοποθετήστε σε λαμαρίνα

Τοποθετήστε στη στόφα για 30-40 λεπτά (±35°C/ 75% RH).

Φουρνίστε στους 220°C για περίπου 35 λεπτά για τις φόρμες, και για 15-20 λεπτά για τα μικρά τεμάχια (200 g).

Tip: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς σε αναλογία 5% .