Κρουασάν μαργαρίνης
Κρουασάν μαργαρίνης
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Croissa 50 | 500 g |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 500 g |
Μαγιά | 60 g |
Νερό παγωμένο | 470 g |
Μαργαρίνη κρουασάν | 610 g |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
Θερμοκρασία ζύμης: 20 °C.
Ξεκούραση ζύμης: 10 λεπτά.
Τοποθετήστε τη μαργαρίνη ανάμεσα στην ζύμη και κάντε 3 μονά διπλώματα.
Μετά από κάθε δίπλωμα τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη, για 5 λεπτά.
Μετά και την ξεκούραση του τρίτου διπλώματος ανοίξτε στα 3 mm τη ζύμη.
Κόψτε στο επιθυμητό μέγεθος τα τρίγωνα.
Τοποθετήστε σε στόφα τα κρουασάν. Θερμοκρασία στόφας: 30-32°C, χωρίς υγρασία.
Θερμοκρασία ψησίματος: 200°C
Ψήστε για περίπου 18 λεπτά (ανάλογα το βάρος της ζύμης) με λίγο ατμό.