Πεϊνιρλί
Πεϊνιρλί
Το αγαπημένο προϊόν ως λύση για σνακ. - Baguette Rustique
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Baguette Rustique | 1.250 gr | υλικά πεϊνιρλί |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 3.750 gr | υλικά πεϊνιρλί |
Μαγιά | 125 gr | υλικά πεϊνιρλί |
Νερό | 3.600 gr | υλικά πεϊνιρλί |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο (τελευταίο σταδιακά το νερό) και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή και 7-8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά, μέσα σε ελαφρά λαδωμένες λεκάνες.
Τεμαχίστε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 130 gr και στρογγυλοποιήστε.
Ξεκουράστε για 15 λεπτά.
Ανοίξτε το ζυμάρι σε σχήμα οβάλ (πάτημα με το χέρι). Πιάστε από τα δύο άκρα του και τεντώστε ελαφρώς.
Προσθέστε υλικά της επιλογής σας.
Γυρίστε τα πλαϊνά μέρη προς τα μέσα, κλείνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το πεϊνιρλί ελαφρώς. Πατήστε με το χέρι τις άκρες για να κολλήσουν με την υπόλοιπη ζύμη.
Ξεκουράστε για 10 – 15 λεπτά.
Φουρνίστε (χωρίς λαμαρίνα) στους 230°C για 15 λεπτά, χωρίς ατμό.
Προϊόντα
Baguette
Rustique
Μίγμα για την παρασκευή αυθεντικής μπαγκέτας και σνακ με παραδοσιακά ρουστίκ στοιχεία.