Μπαγκέτα
Μπαγκέτα
Με παραδοσιακά rustique χαρακτηριστικά. - Baguette Rustique
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Baguette Rustique | 2.500 gr | υλικά μπαγκέτας |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 7.500 gr | υλικά μπαγκέτας |
Μαγιά | 250 gr | υλικά μπαγκέτας |
Νερό | 7.200 gr | υλικά μπαγκέτας |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο (τελευταίο σταδιακά το νερό) και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή και 7-8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 60 λεπτά, μέσα σε ελαφρά λαδωμένες λεκάνες.
Τεμαχίστε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 350 gr (για μπαγκέτες μήκους 60cm) και πλάστε ελαφρά σε σχήμα μπαγκέτας μικρού μήκους.
Ξεκουράστε για 10-15 λεπτά.
Δώστε την τελική μορφή μπαγκέτας μήκους 60 cm.
Τοποθετήστε (κατά προτίμηση σε λαμαρίνα με λούκια ή σε επιφάνεια με «πανί» ) στη στόφα: + 35 °C, 70% υγρασία, για 50 λεπτά.
Χαράξτε τη μπαγκέτα.
Φουρνίστε στους 230°C με ατμό για 25 λεπτά.
Πληροφορίες Προϊόντος
Tips για προψημένη μπαγκέτα:
Πρώτο ψήσιμο: 5-7 λεπτά λιγότερο.
Συσκευασία που προστατεύει το προϊόν από αφυδάτωση.
Για τελικό ψήσιμο μετά από 2 μέρες, καταψύξτε.
Σε αυτή την περίπτωση τελικό στάδιο ψησίματος 10 λεπτά στους 230 °C (προϊόν που βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) ή για 5 λεπτά επιπλέον (προϊόν απ’ ευθείας από την κατάψυξη).
Προϊόντα
Baguette
Rustique
Μίγμα για την παρασκευή αυθεντικής μπαγκέτας και σνακ με παραδοσιακά ρουστίκ στοιχεία.