

Ψωμί με αλεύρι T70%
Ψωμί με αλεύρι T70%
Με Alpen Bread
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Alpen Bread | 4000 g |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 6000 g |
Μαγιά | 150 g |
Νερό | 7800 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί χρησιμοποιώντας αρχικά 6kg νερού, για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα ενός ταχυζυμωτηρίου και στην συνέχεια ζυμώστε για 10 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό.
Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 27-28 °C.
Ξεκουράστε για 60-90 λεπτά σε αλευρωμένη λεκάνη .
Τεμαχίστε σε 650g για καρβέλια
Στρογγυλέψτε τη ζύμη και πλάστε σε σχήμα καρβελιού
Τοποθετήστε το καρβέλι σε λευκό αλεύρι και αφήστε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το καρβέλι σε λαμαρίνα με την αλευρωμένη πλευρά επάνω και αφήστε το να χαλαρώσει για 15 λεπτά.
Φουρνίστε απευθείας στους 220°C με πολύ ατμό, για περίπου 45-50 λεπτά.
