Συνταγές Συνταγές

Ψωμί με αλεύρι T70% 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Alpen Bread 4000 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 6000 g
Μαγιά 150 g
Νερό 7800 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί χρησιμοποιώντας αρχικά 6kg νερού,  για 8 λεπτά στην αργή  ταχύτητα ενός ταχυζυμωτηρίου και στην συνέχεια ζυμώστε για 10 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό. ​

Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 27-28 °C.​

Ξεκουράστε για 60-90 λεπτά σε αλευρωμένη λεκάνη .​

Τεμαχίστε σε 650g για καρβέλια ​

Στρογγυλέψτε τη ζύμη και πλάστε σε σχήμα καρβελιού​

Τοποθετήστε το καρβέλι σε λευκό αλεύρι και αφήστε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το καρβέλι σε λαμαρίνα με την αλευρωμένη πλευρά επάνω και αφήστε το να χαλαρώσει για 15 λεπτά.​

Φουρνίστε απευθείας στους 220°C με πολύ ατμό, για περίπου 45-50 λεπτά.​

Ψωμί με αλεύρι T70%