Συνταγές Συνταγές

Ψωμί με αλεύρι Dinkel & Σίκαλης ​

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Alpen Bread 4000 g
Αλεύρι Σίκαλης 3500 g
Αλεύρι Dinkel 2500 g
Μαγιά 150 g
Νερό 7800 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ζυμωτηρίου, για 8 λεπτά στην αργή και 3 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.​

Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 27-28 °C.​

Ξεκουράστε για 20-30 λεπτά.​

Τεμαχίστε σε 650g για καρβέλια .

Στρογγυλέψτε τη ζύμη και πλάστε σε σχήμα καρβελιού​

Διακοσμήστε με αλεύρι σίκαλης και τοποθετήστε σε αλευρωμένα καλαθάκια.​

Στοφάρετε για 25-30 λεπτά (35°C / 75% R.H.)​

Φουρνίστε στους 240°C, με ατμό, και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 210°C . ​

Συνολικός χρόνος ψησίματος περίπου 45-50 λεπτά.​

Ψωμί με αλεύρι Dinkel & Σίκαλης ​