Συνταγές Συνταγές

Ψωμάκι Sandwich

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Alpen Bread 4000 g
Αλεύρι Τ55% 4500 g
Αλεύρι κίτρινο χοντρό 1500 g
Μαγιά 225 g
Νερό 7250 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα ενός ταχυζυμωτηρίου και στην συνέχεια ζυμώστε για 13 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.​

Ξεκουράστε για 45-60 λεπτά τη ζύμη σκεπασμένη σε λεκάνη.​

Τεμαχίστε σε 170-200g  ​

Τοποθετήστε στη στόφα για 20-25 λεπτά (±35°C/ 75% RH).​

Φουρνίστε στους 220°C, με ατμό 3 δευτερόλεπτα, για 20-22 λεπτά.​

Tip:

Για πιο συμπαγή δομή μπορούμε να διαχειριστούμε τη ζύμη με τη μέθοδο της Ciabatta: δεν βάζουμε τη ζύμη στη στόφα, αλλά μορφοποιούμε και αφήνουμε στο περιβάλλον για 10-15 λεπτά.​

Ψωμάκι Sandwich