Συνταγές Συνταγές

Καρβελάκι

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Alpen Bread 4000 g
Αλεύρι κίτρινο χοντρό 3500 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 2500 g
Μαγιά 150 g
Νερό 7800 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα ενός ταχυζυμωτηρίου και στην συνέχεια ζυμώστε για 12 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.​

Ξεκουράστε για 30-35 λεπτά  τη ζύμη.​

Τεμαχίστε σε 500g για καρβέλια ​

Μορφοποιήστε σε σχήμα καρβελιού ή φραντζόλας, ή τοποθετήστε σε καλαθάκι.​

Τοποθετήστε στη στόφα για 30-35 λεπτά (±35°C/ 75% RH).​

Φουρνίστε στους 220°C, με ατμό 3 δευτερόλεπτα, για περίπου 35-40 λεπτά.​

Καρβελάκι