Παραδοσιακή Βασιλόπιτα
Παραδοσιακή Βασιλόπιτα
Για όσους θέλουν βασιλόπιτα με άρωμα… τσουρέκι! - Tsoureki Oriental
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Tsoureki Oriental | 3.000 gr | υλικά τσουρεκιού |
Νερό (δροσερό) | 900 gr | υλικά τσουρεκιού |
Βούτυρο | 450 gr | υλικά τσουρεκιού |
Μαγιά | 350 gr | υλικά τσουρεκιού |
Ζάχαρη κρυσταλλική (προεραιτικά) | 30 - 50 gr | υλικά τσουρεκιού |
Αλεύρι ζαχ/κής | 200 gr | extra υλικά |
Αλκοολούχο ποτό λευκό | 200 gr | extra υλικά |
Ovex Powder | extra υλικά |
Εκτέλεση
Για το τσουρέκι ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, σε ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και αναμίξτε τα υλικά για 8-10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 33-34°C
Αναμείξτε το αλεύρι και το αλκοολούχο ποτό με σύρμα και φυλάξτε το χυλό για να γράψετε τις ευχές.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο στον πάγκο εργασίας.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 650gr για φόρμα διαμέτρου 26cm.
Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα τεμάχια της ζύμης για 20 λεπτά στον πάγκο εργασίας, σκεπασμένα με πλαστικό φύλλο.
Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη ή σε σφολιατομηχανή στο μέγεθος της φόρμας.
Τοποθετήστε τις βασιλόπιτες στη στόφα (35 35°C/ 75% R.H.) για 60 λεπτά περίπου.
Γυαλίστε τα τσουρέκια αλείφοντάς τα με αυγό ή με Ovex Powder και τρυπήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι.
«Γράψτε» ευχές στις βασιλόπιτες.
Φουρνίστε στους 160-170°C, με το τάμπερ ανοιχτό, για 35-40 λεπτά.
Προϊόντα
Tsoureki Oriental
Πλήρες μίγμα για την παρασκευή παραδοσιακών πολίτικων τσουρεκιών με προζύμι, αυθεντική ανατολίτικη δομή και άρωμα.