Stollen sticks
Stollen sticks
Αρωματικά, χριστουγεννιάτικα stollen sticks.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Mio Panettone | 900 g |
Βούτυρο γάλακτος 99% | 135 g |
Γάλα | 200 g |
Αυγά | 70 g |
Νερό (χλιαρό) | 70 g |
Μαγιά | 70 g |
Ρούμι | 30 g |
Κανέλα | 10 g |
Black Line Πορτοκάλι σε κύβους | 170 g |
Maro I | 200 g |
Σταφίδες | 100 g |
Αμύγδαλα ψημένα | 150 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 2 λεπτά στη γρήγορη, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
Προσθέστε τους κύβους πορτοκάλι, το Maro Ι, τις σταφίδες και τα ψημένα αμύγδαλα και ζυμώστε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα στη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά (ιδανικά στη στόφα).
Ανοίξτε τη ζύμη στη σφολιατομηχανή ή με τον πλάστη, σε πάχος 6 mm.
Κόψτε οριζόντιες λωρίδες πάχους 2cm. Στην συνέχεια κόψτε κάθετες λωρίδες πάχους 10cm.Τοποθετήστε στη στόφα (37°C/υγρασία 75%) για 40 λεπτά.
Πριν τα φούρνισμα αλείψτε τις μπουκίτσες με αυγό.
Φουρνίστε χωρίς ατμό για 15 λεπτά στους 190°C σε φούρνο με ταμπάνι ή στους 175-180°C σε αερόθερμο φούρνο.
Αλείψτε τις μπουκίτσες με βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστές και μετά «βουτήξτε» τις σε μια λεκάνη με ζάχαρη. Τέλος, διακοσμήστε με Mont Blanc.