Μπουκίτσες panettone με δαμάσκηνα
Μπουκίτσες panettone με δαμάσκηνα
Το αγαπημένο panettone σε μικρές μπουκιές.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Mio Panettone | 900 g |
Βούτυρο γάλακτος 99% | 130 g |
Μαγιά | 100 g |
Αυγά | 70 g |
Νερό (χλιαρό) | 270 g |
Ρούμι | 20 g |
Δαμάσκηνα | 150 g |
Αμύγδαλα ψημένα | 50 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά εκτός από τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 2 λεπτά στη γρήγορη, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
Προσθέστε τα δαμάσκηνα και τα ψημένα αμύγδαλα και ζυμώστε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα στη ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά (ιδανικά στην στόφα).
Κόψτε οριζόντιες λωρίδες πάχους 2cm. Στη συνέχεια κόψτε κάθετα λωρίδες πάχους 2cm για να γίνουν τετράγωνες ή πάχους 4 cm για να γίνουν ορθογώνιες μπουκίτσες. Τοποθετήστε τις μπουκίτσες στη στόφα (37°C) για 20-25 λεπτά.
Πριν τα φούρνισμα αλείψτε με αυγό.
Φουρνίστε χωρίς ατμό για 11 λεπτά στους 180-190°C σε φούρνο με ταμπάνι ή στους 170-180°C σε αερόθερμο φούρνο.
Αλείψτε τις μπουκίτσες με βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστές και μετά «βουτήξτε» τις σε μια λεκάνη με ζάχαρη. Τέλος, διακοσμήστε με Mont Blanc.