

Κολόμπα
Κολόμπα
Κολόμπα με προζύμι!
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mio Panettone | 1.000 g | υλικά προζυμιού |
Μαγιά | 110 g | υλικά προζυμιού |
Νερό | 600 g | υλικά προζυμιού |
Πούδρα αμύγδαλο | 300 g | υλικά fondant αμυγδάλου |
Αλεύρι καλαμποκιού | 100 g | υλικά fondant αμυγδάλου |
Ασπράδι αυγού | 350 g | υλικά fondant αμυγδάλου |
Ζάχαρη άχνη | 750 g | υλικά fondant αμυγδάλου |
Βανίλια | 2 g | υλικά fondant αμυγδάλου |
Κανέλα | 5 g | υλικά fondant αμυγδάλου |
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι | υλικά fondant αμυγδάλου | |
Προζύμι | 1.710 g | υπόλοιπα υλικά |
Mio Panettone | 1.000 g | υπόλοιπα υλικά |
Βούτυρο 82% (λιωμένο) | 350 g | υπόλοιπα υλικά |
Αυγά (θερμοκρασία δωματίου) | 250 g | υπόλοιπα υλικά |
Χυμός πορτοκάλι | 100 g | υπόλοιπα υλικά |
Ρούμι/Κονιάκ | 50 g | υπόλοιπα υλικά |
Κανέλα | 5 g | υπόλοιπα υλικά |
Βανίλια | 2 g | υπόλοιπα υλικά |
Ξύσμα από 1 λεμόνι | υπόλοιπα υλικά | |
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι | υπόλοιπα υλικά |
Εκτέλεση
Ζυμώστε τα υλικά για το προζύμι με το φτερό, για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα. Τοποθετήστε το σκεπασμένο σε λεκάνη και βάλτε στη στόφα για 30 λεπτά (±35°C/ 75% RH).
Ζυμώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής (μαζί με το προζύμι), για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 12-14 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά.
Τοποθετήστε 650g ζύμη στη φόρμα για την κολόμπα, χωρίζοντας τα στα 3 (350g στη μέση και από 150g στα πλαϊνά).
Τοποθετήστε στη στόφα για 35-40 λεπτά (±35°C/ 35% RH).
Διακοσμήστε με Fondant αμύγδαλο κάνοντας γραμμές με σακούλα, διακοσμητική ζάχαρη και αμύγδαλα.
Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 40-45 λεπτά.