Συνταγές Συνταγές

Κολόμπα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Mio Panettone 1.000 g υλικά προζυμιού
Μαγιά 110 g υλικά προζυμιού
Νερό 600 g υλικά προζυμιού
Πούδρα αμύγδαλο 300 g υλικά fondant αμυγδάλου ​
Αλεύρι καλαμποκιού 100 g υλικά fondant αμυγδάλου ​
Ασπράδι αυγού 350 g υλικά fondant αμυγδάλου ​
Ζάχαρη άχνη 750 g υλικά fondant αμυγδάλου ​
Βανίλια 2 g υλικά fondant αμυγδάλου ​
Κανέλα 5 g υλικά fondant αμυγδάλου ​
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ​ υλικά fondant αμυγδάλου ​
Προζύμι 1.710 g υπόλοιπα υλικά
Mio Panettone 1.000 g υπόλοιπα υλικά
Βούτυρο 82% (λιωμένο) 350 g υπόλοιπα υλικά
Αυγά (θερμοκρασία δωματίου) 250 g υπόλοιπα υλικά
Χυμός πορτοκάλι 100 g υπόλοιπα υλικά
Ρούμι/Κονιάκ 50 g υπόλοιπα υλικά
Κανέλα 5 g υπόλοιπα υλικά
Βανίλια 2 g υπόλοιπα υλικά
Ξύσμα από 1 λεμόνι υπόλοιπα υλικά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι υπόλοιπα υλικά

Εκτέλεση

Ζυμώστε τα υλικά για το προζύμι με το φτερό, για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα. Τοποθετήστε το σκεπασμένο σε λεκάνη και βάλτε στη στόφα για 30 λεπτά (±35°C/ 75% RH).

Ζυμώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής (μαζί με το προζύμι), για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 12-14 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά.

Τοποθετήστε 650g ζύμη στη φόρμα για την κολόμπα, χωρίζοντας τα στα 3 (350g στη μέση και από 150g στα πλαϊνά).

Τοποθετήστε στη στόφα για 35-40 λεπτά (±35°C/ 35% RH).

Διακοσμήστε με Fondant αμύγδαλο κάνοντας γραμμές με σακούλα, διακοσμητική ζάχαρη και αμύγδαλα.

Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 40-45 λεπτά.