Stollen
Stollen
Mio Panettone
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mio Panettone | 2.700 gr | μείγμα 1 |
Μαγιά | 200 gr | μείγμα 1 |
Ξύσμα πορτοκάλι | 20 gr | μείγμα 1 |
Ξύσμα λεμόνι | 20 gr | μείγμα 1 |
Κανέλα | 40 gr | μείγμα 1 |
Κύμινο | 2 gr | μείγμα 1 |
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος | 400 gr | μείγμα 2 |
Αυγά | 200 gr | μείγμα 2 |
Νερό | 200 gr | μείγμα 2 |
Γάλα | 600 gr | μείγμα 2 |
Ρούμι | 100 gr | μείγμα 2 |
Black Line κύβοι πορτοκάλι | 200 gr | μείγμα 3 |
Maro I (Αμυγδαλόπαστα) | 700 gr | μείγμα 3 |
Black line κεράσι κόκκινο στεγνό | 300 gr | μείγμα 3 |
Σταφίδες ξανθές | 300 gr | μείγμα 3 |
Αμύγδαλα σπασμένα καβουρδισμένα | 250 gr | μείγμα 3 |
Καρύδι τριμμένο | 200 gr | μείγμα 3 |
Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα υλικά του 1ου μίγματος σε ζυμωτήριο ή μίξερ.
Ζεστάνετε τα υλικά του 2ου μίγματος σε θερμοκρασία 35-40 °C, προσθέστε και τα υλικά αυτά στον κάδο του μίξερ και ζυμώστε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Στα τελευταία 2 λεπτά της ανάμιξης, προσθέστε και τα υλικά του 3ου μίγματος και συνεχίστε το ζύμωμα.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε στόφα ή σε ζεστό χώρο για 20 λεπτά.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 350-400 γραμμαρίων για μικρά stollen και 700 γραμμαρίων για μεγάλα stollen.
Τοποθετήστε στη στόφα (35°C, με 60% Σχ. Υγρ.) για 30-40 λεπτά.
Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 °C, χωρίς ατμό, για περίπου 30-40 λεπτά αναλόγως βάρους.
Αφού ξεφουρνιστούν τα stollen, επαλείψτε με πινέλο με λιωμένο συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος.
Προϊόντα
Mio Panettone
Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.