Συνταγές Συνταγές

Panettone με σοκολάτα και ουίσκι

Kρατήσαμε την παράδοση, βελτιώσαμε το χρόνο παρασκευής.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Mio Panettone 2.700 g υλικά ζύμης
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος (λιωμένο) 400 g υλικά ζύμης
Αυγά 200 g υλικά ζύμης
Μαγιά 260 g υλικά ζύμης
Νερό (χλιαρό) 800 g υλικά ζύμης
Choco Drops IMI 900 g υλικά γέμισης
Cranberries 600 g υλικά γέμισης
Ουίσκι 200 g υλικά γέμισης

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα βασικά υλικά της ζύμης μαζί σε ταχυζυμωτήριο, για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 30-32°C.

Στο τέλος της ανάμιξης, προσθέστε τα ήδη μουλιασμένα στο ουίσκι cranberries και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίστε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά σε ζεστό χώρο.

Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 450 γραμμαρίων ή κατά βούληση ανάλογα με τις φόρμες ψησίματος.

Στρογγυλέψτε και τοποθετήστε σε φόρμες για Panettone και στη συνέχεια στη στόφα (35°C, με  75% Σχ. Υγρ.) για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φτάσει η ζύμη στο χείλος της φόρμας.

«Γυαλίστε»  με αυγό ή με Ovex Powder, εκτός αν πρόκειται να καλυφθεί η επιφάνεια με γλάσο, μετά το ψήσιμο.

Φουρνίστε στους 165-170 °C, χωρίς ατμό, για 35-40 λεπτά, με ανοιχτό ντάμπερ.

Panettone με σοκολάτα και ουίσκι

Προϊόντα

Mio Panettone

Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.