Panettone με σοκολάτα και ουίσκι
Panettone με σοκολάτα και ουίσκι
Kρατήσαμε την παράδοση, βελτιώσαμε το χρόνο παρασκευής.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mio Panettone | 2.700 g | υλικά ζύμης |
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος (λιωμένο) | 400 g | υλικά ζύμης |
Αυγά | 200 g | υλικά ζύμης |
Μαγιά | 260 g | υλικά ζύμης |
Νερό (χλιαρό) | 800 g | υλικά ζύμης |
Choco Drops IMI | 900 g | υλικά γέμισης |
Cranberries | 600 g | υλικά γέμισης |
Ουίσκι | 200 g | υλικά γέμισης |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα βασικά υλικά της ζύμης μαζί σε ταχυζυμωτήριο, για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 30-32°C.
Στο τέλος της ανάμιξης, προσθέστε τα ήδη μουλιασμένα στο ουίσκι cranberries και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίστε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά σε ζεστό χώρο.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 450 γραμμαρίων ή κατά βούληση ανάλογα με τις φόρμες ψησίματος.
Στρογγυλέψτε και τοποθετήστε σε φόρμες για Panettone και στη συνέχεια στη στόφα (35°C, με 75% Σχ. Υγρ.) για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φτάσει η ζύμη στο χείλος της φόρμας.
«Γυαλίστε» με αυγό ή με Ovex Powder, εκτός αν πρόκειται να καλυφθεί η επιφάνεια με γλάσο, μετά το ψήσιμο.
Φουρνίστε στους 165-170 °C, χωρίς ατμό, για 35-40 λεπτά, με ανοιχτό ντάμπερ.
Προϊόντα
Mio Panettone
Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.