Panettone με πιάσιμο προζυμιού
Panettone με πιάσιμο προζυμιού
Η παραδοσιακή μέθοδος. - Mio Panettone
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mio Panettone | 1.350 gr | πιάσιμο προζυμιού |
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος | 200 gr | πιάσιμο προζυμιού |
Αυγά | 100 gr | πιάσιμο προζυμιού |
Μαγιά | 60 gr | πιάσιμο προζυμιού |
Νερό (χλιαρό) | 400 gr | πιάσιμο προζυμιού |
Προζύμι Mio Panettone | 2.110 gr | υλικά ζύμης |
Mio Panettone | 2.700 gr | υλικά ζύμης |
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος (λιωμένο) | 400 gr | υλικά ζύμης |
Αυγά | 200 gr | υλικά ζύμης |
Μαγιά | 260 gr | υλικά ζύμης |
Νερό (χλιαρό) | 800 gr | υλικά ζύμης |
Black Line κύβοι πορτοκάλι | 1.350 gr | υλικά γέμισης |
Σταφίδες | 600 gr | υλικά γέμισης |
Ρούμι | 150 gr | υλικά γέμισης |
Εκτέλεση
Ζυμώστε τα υλικά για το προζύμι σε ταχυζυμωτήριο, για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Τοποθετήστε το προζύμι σε λεκάνη σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο.
Τοποθετήστε σε δροσερό χώρο για 18-24 ώρες.
Ζυμώστε όλα τα βασικά υλικά της ζύμης (μαζί με το προζύμι της προηγούμενης μέρας) σε ταχυζυμωτήριο, για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 30-32°C.
Στο τέλος της ανάμιξης, προσθέστε τις ήδη μουλιασμένες στο ρούμι σταφίδες και τους κύβους πορτοκαλιού και συνεχίστε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά σε ζεστό χώρο.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 450 ή 500 γραμμαρίων ή κατά βούληση ανάλογα με τις φόρμες ψησίματος.
Στρογγυλέψτε και τοποθετήστε σε φόρμες για Panettone και στη συνέχεια στη στόφα (35°C, με 75% Σχ. Υγρ.) για 2 ώρες, μέχρι να φτάσει η ζύμη στο χείλος της φόρμας.
«Γυαλίστε» με αυγό ή με Ovex Powder, εκτός αν πρόκειται να καλυφθεί η επιφάνεια με γλάσο, μετά το ψήσιμο.
Φουρνίστε στους 170 °C, χωρίς ατμό, για περίπου 50 λεπτά, με ανοιχτό ντάμπερ.
Προϊόντα
Mio Panettone
Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.