Φρουτόψωμο
Φρουτόψωμο
Mio Panettone
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mio Panettone | 2.700 gr | υλικά ζύμης |
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος | 400 gr | υλικά ζύμης |
Αυγά | 200 gr | υλικά ζύμης |
Μαγιά | 320 gr | υλικά ζύμης |
Νερό (χλιαρό) | 800 gr | υλικά ζύμης |
Ζάχαρη | 200 gr | υλικά ζύμης |
Κανέλα | 20 gr | υλικά ζύμης |
Ξύσμα πορτοκάλι | 20 gr | υλικά ζύμης |
Ξύσμα λεμόνι | 20 gr | υλικά ζύμης |
Ρούμι | 20 gr | υλικά ζύμης |
Δαμάσκηνα | 150 gr | υλικά γέμισης |
Σταφίδες | 150 gr | υλικά γέμισης |
Πορτοκάλι | 100 gr | υλικά γέμισης |
Καρύδι | 50 gr | υλικά γέμισης |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί σε ζυμωτήριο ή μίξερ, για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Στα τελευταία 2 λεπτά της ανάμιξης, προσθέστε τα φρούτα και συνεχίστε το ζύμωμα.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά (ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη).
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 50 gr ή 100 gr για ατομικά φρουτόψωμα και 300-350 gr για μεγάλα φρουτόψωμα.
Τοποθετήστε στη στόφα (35°C, με 60% Σχ. Υγρ.) για 35-40 λεπτά.
«Γυαλίστε» με αυγό ή με Ovex Powder.
Διακοσμήστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210°C χωρίς ατμό, για περίπου 20 - 25 λεπτά αναλόγως βάρους.
Αφού ξεφουρνιστούν τα φρουτόψωμα, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Προϊόντα
Mio Panettone
Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.