

Σταφιδόψωμο
Σταφιδόψωμο
Mio Panettone
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Mio Panettone | 2.700 gr |
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος | 400 gr |
Αυγά | 200 gr |
Μαγιά | 320 gr |
Νερό (χλιαρό) | 800 gr |
Ζάχαρη | 200 gr |
Βανίλια | 1 gr |
Σταφίδες | 300 - 400 gr |
Κανέλα | 20 gr |
Ξύσμα πορτοκάλι | 20 gr |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί σε ζυμωτήριο ή μίξερ, για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά (ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη).
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 50 gr για μικρά σταφιδόψωμα ή 100 gr για μεγάλα σταφιδόψωμα.
Τοποθετήστε στη στόφα (35°C, με 60% Σχ. Υγρ.) για 40 λεπτά.
«Γυαλίστε» με αυγό ή με Ovex Powder.
Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 °C, χωρίς ατμό, για περίπου 15-20 λεπτά.

Προϊόντα
Mio Panettone
Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.