Φρουτόψωμο
Φρουτόψωμο
Ελαφρώς γλυκά, ελαφριά και αφράτα.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Korent Europe | 2.000 g |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 10.000 g |
Αλάτι | 200 g |
Μαγιά | 800 g |
Νερό | 5.500 g |
Για την γέμιση: Σταφίδες (μουσκεμένες) ή κύβοι φρούτων κλπ | 5.000-10.000 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε αρχικά στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχ/κής με τον «γάντζο» όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα φρούτα. Στη συνέχεια ολοκληρώστε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα. Προσθέστε τις «μουσκεμένες» σταφίδες ή τους κύβους φρούτων της επιλογής σας κατά το τελευταίο λεπτό του ζυμώματος για να μπορέσουν να αναμιχθούν καλά στη ζύμη. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, με θερμοκρασία 28-29°C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους και πλάστε τα στο τελικό σχήμα κατά βούληση.
Τοποθετήστε τα στη στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για 45-60 λεπτά.
Πριν το φούρνισμα, αλείψτε την επιφάνεια τους με διάλυμα Ovex Powder ή με αυγό.
Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 220-230°C για 20 λεπτά, εάν πρόκειται για σταφιδόψωμα ±60 g ζύμης, ή αναλόγως βάρους κατά περίπτωση.
Αφού κρυώσουν τα φρουτόψωμα πασπαλίστε τα (προαιρετικά) με άχνη Mont Blanc.
Πληροφορίες Προϊόντος
Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη με την απορροφητικότητα του αλεύρου.
Η ποσότητα των φρούτων είναι ανάλογη με την επιθυμία σας.