Μπριός
Μπριός
Ελαφρώς γλυκά, ελαφριά και αφράτα.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Korent Europe | 2.000 g |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 10.000 g |
Μαργαρίνη ζαχ/κής (μαλακή) ή Βούτυρο γάλακτος | 500 g |
Ζάχαρη | 500 g |
Αυγά (ολόκληρα) | 500 g |
Αλάτι | 200 g |
Μαγιά | 500 g |
Νερό | 4.200 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε αρχικά στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχ/κής με τον «γάντζο» όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ολοκληρώστε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 3 λεπτά στη γρήγορη. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, με θερμοκρασία 28-29°C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 1.200-1.500 gr, στρογγυλέψτε τα και ξεκουράστε τα σκεπασμένα με πλαστικό φύλλο για 15 λεπτά.
Κόψτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε 30 τεμάχια των 40-50 gr και δώστε τους το τελικό σχήμα πλάθοντάς τα.
Τοποθετήστε τα στη στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για περίπου 60 λεπτά.
Γυαλίστε την επιφάνεια τους με διάλυμα Ovex Powder ή με αυγό.
Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 230°C για 12-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το βάρος τους.
Πληροφορίες Προϊόντος
Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη με την απορροφητικότητα του αλεύρου.
Σε περίπτωση που πρόκειται να παρασκευάσετε μεγάλου μεγέθους μπριός (π.χ. του μισού κιλού), θα πρέπει να ελαττώσετε την μαγιά από 5% σε 4% επί του αλεύρου.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε Μαργαρίνη και όχι Βούτυρο γάλακτος, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wigo Butter Flavour για την ενίσχυση της γεύσης των μπριός.