Ψωμί για μπόμπα μπριοζέ
Ψωμί για μπόμπα μπριοζέ
Ελαφρώς γλυκό, ελαφρύ και αφράτο.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Korent Europe | 2.000 g |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 10.000 g |
Μαργαρίνη ζαχ/κής (μαλακή) ή Βούτυρο γάλακτος | 1.000 g |
Ζάχαρη | 500 g |
Αυγά (ολόκληρα) | 500 g |
Κρόκοι αυγών | 500 g |
Αλάτι | 200 g |
Μαγιά | 500 g |
Νερό | 4.000-4.500 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε αρχικά στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχ/κής με τον «γάντζο» όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ολοκληρώστε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 3 λεπτά στη γρήγορη. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, με θερμοκρασία 28-29°C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους (ενδεικτικά: 550 gr για φόρμες «του κιλού») και πλάστε τα και τοποθετήστε τα στις φόρμες αφού προηγουμένως τις έχετε λαδώσει, κατά προτίμηση με γαλάκτωμα Carlo.
Τοποθετήστε τα στη στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για περίπου 90 λεπτά.
Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 200 – 210°C για 45 λεπτά περίπου, εάν πρόκειται για μπόμπες σε φόρμα «του κιλού».
Αφού κρυώσουν καλά, κόψτε τις μπόμπες σε φέτες κατά βούληση.
Πληροφορίες Προϊόντος
Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη με την απορροφητικότητα του αλεύρου.