Τσουρεκάκια γεμιστά
Τσουρεκάκια γεμιστά
Μικρά, γεμιστά! - Express Tsoureki 120
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Express Tsoureki 120 | 4.000 gr | υλικά τσουρεκιού |
Αυγά | 1.000 gr | υλικά τσουρεκιού |
Νερό (δροσερό) | 600 gr | υλικά τσουρεκιού |
Μαγιά | 400 gr | υλικά τσουρεκιού |
Ovex Powder | extra υλικά | |
Σταφίδες (μουσκεμένες) | 600 gr | υλικά γέμισης Α |
Καρύδια (χονδροτριμμένα) | 600 gr | υλικά γέμισης Α |
Κανέλα | υλικά γέμισης Α | |
ή Chocolate Drops | 1.000 gr | υλικά γέμισης Β |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί, σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το «γάντζο», για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 10-12 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα του ταχυζυμωτηρίου (ή στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλαστικής), έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 34-35ºC. Προσθέστε τη γέμιση της επιλογής σας και αναμίξτε στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό, ώστε να αναμιχθεί ομοιόμορφα η γέμιση στη ζύμη.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά στο ζυμωτήριο ή σκεπασμένη στον πάγκο εργασίας.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 1.800 gr για 30 τσουρεκάκια των 60 gr ζύμης το καθένα.
Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα τεμάχια της ζύμης για 10 λεπτά σε προστόφα ή στον πάγκο εργασίας, σκεπασμένα σε αυτήν την περίπτωση με πλαστικό φύλλο.
Κόψτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε 30 ίσα μέρη σε διαιρετική μηχανή ή στο χέρι και πλάστε τα σε στρογγυλό ή άλλο τελικό σχήμα κατά βούληση.
Τοποθετήστε τα γεμιστά τσουρεκάκια στη στόφα (σε 35ºC, με υγρασία) για 45–60 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητα «γινώματος» της ζύμης.
Γυαλίστε τα τσουρεκάκια αλείφοντάς τα με αυγό ή με διάλυμα Οvex Powder και φουρνίστε χωρίς ατμό στους 200 ºC (ανάλογα με τον φούρνο), με το τάμπερ συνεχώς ανοικτό για περίπου 10-14 λεπτά.
Για να παραμείνουν τα τσουρεκάκια σε άριστη κατάσταση συσκευάστε χωρίς καθυστέρηση αφού κρυώσουν.
Προϊόντα
Express Tsoureki 120
Μίγμα για την παρασκευή παραδοσιακών τσουρεκιών με αυθεντική δομή και άρωμα. Έτοιμο σε 120 λεπτά.