Τσουρέκι
Τσουρέκι
Παραδοσιακό τσουρέκι με προζύμι & ξεχωριστό μίγμα ανατολίτικων μπαχαρικών. - Archontikon Tsoureki
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Archontikon Tsoureki | 3.000 gr | υλικά τσουρεκιού |
Νερό (δροσερό) | 1.000 gr | υλικά τσουρεκιού |
Μαγιά | 240 gr | υλικά τσουρεκιού |
Ζάχαρη κρυσταλλική (προαιρετικά) | 50 gr | υλικά τσουρεκιού |
Βούτυρο (προαιρετικά) | 100 gr | υλικά τσουρεκιού |
Ovex Powder | extra υλικά |
Εκτέλεση
Για το τσουρέκι ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο (ή σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το γάντζο), για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 5- 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 33-34°C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά στο ζυμωτήριο ή σκεπασμένη στον πάγκο εργασίας.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 500 – 560 gr για τσουρέκια ½ κιλού.
Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα τεμάχια της ζύμης για 10 λεπτά σε προστόφα ή στον πάγκο εργασίας, σκεπασμένα με πλαστικό φύλλο.
Κόψτε κάθε κομμάτι στα 2, πλάστε σε στενόμακρο σχήμα και ξεκουράστε για 5 λεπτά.
Πλάστε στο χαρακτηριστικό σχήμα του τσουρεκιού.
Τοποθετήστε τα τσουρέκια στη στόφα (35°C, με υγρασία) για 60 λεπτά.
Γυαλίστε τα τσουρέκια αλείφοντάς τα με αυγό ή με Ovex Powder.
Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 160-170°C, με το τάμπερ ανοιχτό, για 35 λεπτά.
Προϊόντα
Archontikon Tsoureki
Πλήρες μίγμα για την παρασκευή παραδοσιακών τσουρεκιών με προζύμι και ξεχωριστό μίγμα ανατολίτικων μπαχαρικών.