Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Jello 1.000 gr υλικά choux
Αυγά 1.250 gr υλικά choux
Νερό καυτό (±80°C) 1.250 gr υλικά choux
Μαργαρίνη Princess 160 gr υλικά craquelin (κρούστα choux)
Μαύρη ζάχαρη 200 gr υλικά craquelin (κρούστα choux)
Αλεύρι ζαχ/κής 200 gr υλικά craquelin (κρούστα choux)
Αλάτι 4 gr υλικά craquelin (κρούστα choux)
Minuta Ivoire 250 gr υλικά κρέμας
Νερό 400 gr υλικά κρέμας
Γάλα 200 gr υλικά κρέμας
Roma Top 150 gr υλικά αφρατέματος
Casa Cream UHT 150 gr υλικά αφρατέματος
Fine Cream (επιλογής) 550 gr υλικά αφρατέματος
Scaldis Milk ή White extra υλικά
Mont Blanc extra υλικά

Εκτέλεση

Αναμίξτε καλά το Jello με τα αυγά στην αργή ταχύτητα του μίξερ με το φτερό.

Καθώς συνεχίζετε την ανάμιξη, προσθέστε σταδιακά το καυτό νερό και τέλος χτυπήστε στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.

Κόψτε τη ζύμη με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας, πάνω σε ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα, κατά προτίμηση με Carlex ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Φουρνίστε στους ±200°C για περίπου 25-30 λεπτά, κατά προτίμηση σε «ταμπανωτό» φούρνο, φροντίζοντας να φεύγουν οι υδρατμοί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ετοιμάστε την αφρατεμένη κρέμα και ομογενοποιήστε με τη Fine Cream.

Αφήστε τα να κρυώσουν, τρυπήστε τα από την κάτω πλευρά, γεμίστε με την αφρατεμένη κρέμα και τοποθετήστε στη βάση 5 τεμάχια. Στη συνέχεια το δίσκο που φτιάξατε με Scaldis, στη συνέχεια 4 τεμάχια éclair, δίσκο Scaldis και τελειώστε με άλλο ένα éclair.

Τέλος διακοσμήστε με Mont Blanc.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Προϊόντα

Jello

Μίγμα σε μορφή σκόνης, για την παρασκευή σου και εκλέρ.