Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Βάσεις για Κωκ 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Genoise 2.000 gr
Αυγά 1.000 gr
Νερό 200 gr
Αλεύρι 100 -150 gr

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και «χτυπήστε» με το «σύρμα» αρχικά για λίγο στην αργή ταχύτητα και αμέσως μετά στην δυνατή ταχύτητα για περίπου 6 λεπτά (πολύστροφο μίξερ) έως 10 λεπτά (αργόστροφο μίξερ). Στο τέλος του «χτυπήματος» η ζύμη είναι αφράτη και ομοιογενής.

Κόψτε τη ζύμη με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ κατά βούληση, λαμβάνοντας υπ’ όψη πως κατά το ψήσιμο η ζύμη θα διογκωθεί πολύ περισσότερο απ’ότι συνήθως.

Φουρνίστε στους 180ºC για περίπου 10-12 λεπτά.

Πληροφορίες Προϊόντος

Ο χρόνος «χτυπήματος» της ζύμης στο μίξερ δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 10 λεπτά.

Προσοχή κατά το κόψιμο της ζύμης να αφήνετε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των κομματιών απ’ ότι συνήθως για να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα προϊόντα κατά το ψήσιμο, λόγω της πολύ μεγάλης τους διόγκωσης.

Για να πετύχετε τελικές βάσεις ίδιες σε μέγεθος με αυτές που παρασκευάζατε πριν, θα πρέπει να κόβετε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια.

Βάσεις για Κωκ

Προϊόντα

Genoise

Μίγμα για παντεσπάνι με υψηλή απόδοση. Διατίθεται σε λευκό, κακάο και σοκολάτα.