Ζαχαροπλαστική
Κρέμα Μπαβαρουάζ

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Zeesan Τυρί 500 gr
Νερό (χλιαρό, 25-30°C) 1.000 gr
Σαντιγύ μισοχτυπημένη 1.000 gr

Εκτέλεση

    Διαλύστε το Zeesan στο νερό ανακατεύοντας καλά, μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι.

    Ενσωματώστε την μισοχτυπημένη σαντιγύ στο διάλυμα του Zeesan και φροντίστε να αναμιχθεί καλά, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και αναδεύοντας ήπια.

    Χρησιμοποιήστε την κρέμα για να «κολλήσετε» τις τούρτες ή πάστες μπαβαρουάζ και τοποθετήστε τις στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα ώστε να «δέσει» καλά η κρέμα, οπότε και θα είναι έτοιμες για την τελική διακόσμηση

Περισσότερες Πληροφορίες

Αν τα τελικά προϊόντα πρόκειται να μπουν στην κατάψυξη, αυτό πρέπει να γίνει μετά το «δέσιμο» της κρέμας.

Είναι σκόπιμο να «στρώνεται» η κρέμα στις βάσεις πριν δέσει καλά (μέσα σε 1 ώρα από την προετοιμασία της για να διατηρήσει τον κρεμώδη χαρακτήρα της)

Είναι σημαντικό η σαντιγύ που θα χρησιμοποιηθεί να είναι μισοχτυπημένη γιατί με καλοχτυπημένη σαντιγύ, τα προϊόντα θα είναι υποδεέστερης ποιότητας την 2η ημέρα.

Η μισοχτυπημένη σαντιγύ μπορεί να είναι παρασκευασμένη είτε από κρέμα γάλακτος είτε από φυτική κρέμα είτε από συνδυασμό.