Συνταγές

Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια

Εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη ζύμη για αλμυρές τάρτες.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Kourou Lux 1.000 g
Μαργαρίνη Princess ή βούτυρο 82% 400 g
Νερό 225 g
Για την γέμιση:
Casa Cream UHT κρέμα γάλακτος 250 g Μίγμα Α
Αυγά 125 g Μίγμα Α
Σπανάκι (ψιλοκομμένο) 100 g Μίγμα B
Μανιτάρια φρέσκα (σοταρισμένα) 50 g Μίγμα B
Μυζήθρα σκληρή (τριμμένη) 50 g Μίγμα B
Κρεμμύδι φρέσκο (σοταρισμένο) 50 g Μίγμα B
Άνηθος 2 g Μίγμα B
Αλάτι κατ’ εκτίμηση Μίγμα B

Εκτέλεση

    Εκτέλεση για την βάση

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά στην αργή ταχύτητα του ταχυζυμωτηρίου για 4 λεπτά ή στην αργή ταχύτητα μίξερ ζαχαροπλαστικής με το «φτερό» για 2-3 λεπτά.

    Εκτέλεση για την γέμιση

    A. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος Casa Cream UHT μαζί με τα αυγά στην αργή ταχύτητα σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το «σύρμα» για 1 λεπτό μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.

    B. Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.

    Εκτέλεση για την σύνθεση τάρτας

    Τοποθετήστε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 22 εκατοστών σε πάχος 2-3 χιλιοστών.

    Γεμίστε την τάρτα με 180 γραμμάρια από τα υλικά της γέμισης (β).

    Περιχύστε με 230 γραμμάρια από τον χυλό της κρέμας γάλακτος με τα αυγά (α).

    Διακοσμήστε με flakes παρμεζάνας.

    Φουρνίστε στους 200°C για 40-45 λεπτά.

Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια