Κέικ
Κορμός Σοκολάτας

Με το χαρακτηριστικό κόκκικο χρώμα! - Red Velvet Cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Red Velvet Cake 1.000 gr υλικά cake
Αυγά 350 gr υλικά cake
Λάδι 350 gr υλικά cake
Νερό 225 gr υλικά cake
Mousse du Chef 1.000 gr υλικά κρέμας
Γάλα πλήρες 1.600 gr υλικά κρέμας

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά για το cake στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά. Σερβίρετε τη ζύμη σε silpat (φύλλο σιλικόνης) σε στρώση πάχους 4-5 mm. Φουρνίστε στους 170°C για 8 λεπτά.

    Τοποθετήστε τα υλικά της κρέμας στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «σύρμα» στη αργή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη συνέχεια στη γρήγορη ταχύτητα για 5-7 λεπτά.

    Αφού κρυώσει το ψημένο «φύλλο», κάντε μια γραμμή στην ψημένη ζύμη με γέμιση Mousse du chef, χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ. Ρολάρετε ώστε να δημιουργηθεί ο κορμός. Τοποθετήστε τον κορμό στο ψυγείο για να κρυώσει.

    Επικαλύψτε τον κορμό με χτυπημένη Roma Top (σαντιγί) και λίγο ρόδι.