Κέικ
Βασιλόπιτα Καρύδι - Κανέλα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Mama's Deco 1.000 gr
Βούτυρο γάλακτος 99% 75 gr
Σπορέλαιο (ή καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο) 380 gr
Αυγά 300 gr
Νερό 250 gr
Ζάχαρη 150 gr
Καρύδι σπασμένο καλά 200 gr
Κανέλα 4 gr
Chocolatier Avorio Cream extra υλικά

Εκτέλεση

    Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.

    Στο τέλος προσθέστε το καρύδι και την κανέλα φροντίζοντας να αναμιχθεί καλά στη ζύμη.

    Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντας τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.

    Φουρνίστε στους 160°C για 45 – 50 λεπτά, για χρόνο ανάλογα με το βάρος τους και με τον τύπο του φούρνου.

    Αφού κρυώσει, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη για διακόσμηση.

    Επικαλύψτε με Chocolatier Avorio Cream.

    Φτιάξτε ένα μίγμα από μπισκότο, μαύρη ζάχαρη και πάστα Bitter Caramel και πασπαλίστε ελαφρά πάνω από την επικάλυψη.