Συνταγές
Panettone

Kρατήσαμε την παράδοση, βελτιώσαμε τον χρόνο. - Mio Panettone

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Mio Panettone 2.700 gr υλικά ζύμης
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος (λιωμένο) 400 gr υλικά ζύμης
Αυγά 200 gr υλικά ζύμης
Μαγιά 260 gr υλικά ζύμης
Νερό (χλιαρό) 800 gr υλικά ζύμης
Black Line κύβοι πορτοκάλι 900 gr υλικά γέμισης
Σταφίδες 400 gr υλικά γέμισης
Ρούμι 120 gr υλικά γέμισης

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα βασικά υλικά της ζύμης μαζί σε ταχυζυμωτήριο, για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη με θερμοκρασία 30-32°C.

    Στο τέλος της ανάμιξης,  προσθέστε τις ήδη μουλιασμένες στο ρούμι σταφίδες και τους κύβους πορτοκαλιού και συνεχίστε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά σε ζεστό χώρο.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 450 ή 500 γραμμαρίων ή κατά βούληση ανάλογα με τις φόρμες ψησίματος.

    Στρογγυλέψτε και τοποθετήστε σε φόρμες για Panettone και στη συνέχεια στη στόφα (35°C, με  75% Σχ. Υγρ.) για 2 ώρες, μέχρι να φτάσει η ζύμη στο χείλος της φόρμας.

    «Γυαλίστε»  με αυγό ή με Ovex Powder, εκτός αν πρόκειται να καλυφθεί η επιφάνεια με γλάσο, μετά το ψήσιμο.

    Φουρνίστε στους 170 °C, χωρίς ατμό, για περίπου 50 λεπτά, με ανοιχτό ντάμπερ.