Συνταγές Συνταγές

Φρουτόψωμο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Mio Panettone 2.700 gr υλικά ζύμης
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος 400 gr υλικά ζύμης
Αυγά 200 gr υλικά ζύμης
Μαγιά 320 gr υλικά ζύμης
Νερό (χλιαρό) 800 gr υλικά ζύμης
Ζάχαρη 200 gr υλικά ζύμης
Κανέλα 20 gr υλικά ζύμης
Ξύσμα πορτοκάλι 20 gr υλικά ζύμης
Ξύσμα λεμόνι 20 gr υλικά ζύμης
Ρούμι 20 gr υλικά ζύμης
Δαμάσκηνα 150 gr υλικά γέμισης
Σταφίδες 150 gr υλικά γέμισης
Πορτοκάλι 100 gr υλικά γέμισης
Καρύδι 50 gr υλικά γέμισης

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί σε ζυμωτήριο ή μίξερ, για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

Στα τελευταία 2 λεπτά της ανάμιξης,  προσθέστε τα φρούτα και συνεχίστε το ζύμωμα.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά (ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη).

Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 50 gr ή 100 gr για ατομικά φρουτόψωμα και 300-350  gr για μεγάλα φρουτόψωμα.

Τοποθετήστε  στη στόφα (35°C, με  60% Σχ. Υγρ.) για 35-40 λεπτά.

«Γυαλίστε»  με αυγό ή με Ovex Powder.

Διακοσμήστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.

Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210°C χωρίς ατμό, για περίπου 20 - 25 λεπτά αναλόγως βάρους.

Αφού ξεφουρνιστούν τα φρουτόψωμα, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Φρουτόψωμο

Προϊόντα

Mio Panettone

Καινοτομικό μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού ιταλικού panettone σε τρεις ώρες.