Συνταγές
Σταφιδόψωμο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Mio Panettone 2.700 gr
Συμπυκνωμένο (99,9%) βούτυρο αγελάδος 400 gr
Αυγά 200 gr
Μαγιά 320 gr
Νερό (χλιαρό) 800 gr
Ζάχαρη 200 gr
Βανίλια 1 gr
Σταφίδες 300 - 400 gr
Κανέλα 20 gr
Ξύσμα πορτοκάλι 20 gr

Εκτέλεση

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί σε ζυμωτήριο ή μίξερ, για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά (ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη).

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια των 50 gr για μικρά σταφιδόψωμα ή 100 gr για μεγάλα σταφιδόψωμα.

    Τοποθετήστε  στη στόφα (35°C, με  60% Σχ. Υγρ.) για 40 λεπτά.

    «Γυαλίστε»  με αυγό ή με Ovex Powder.

    Φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 °C, χωρίς ατμό, για περίπου 15-20 λεπτά.