Συνταγές
Φρουτόψωμο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Korent Europe 2.000 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 10.000 g
Αλάτι 200 g
Μαγιά 800 g
Νερό 5.500 g
Για την γέμιση: Σταφίδες (μουσκεμένες) ή κύβοι φρούτων κλπ 5.000-10.000 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε αρχικά στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχ/κής με τον «γάντζο» όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα φρούτα. Στη συνέχεια ολοκληρώστε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα. Προσθέστε τις «μουσκεμένες» σταφίδες ή τους κύβους φρούτων της επιλογής σας κατά το τελευταίο λεπτό του ζυμώματος για να μπορέσουν να αναμιχθούν καλά στη ζύμη. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, με θερμοκρασία 28-29°C.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους και πλάστε τα στο τελικό σχήμα κατά βούληση.

    Τοποθετήστε τα στη στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για 45-60 λεπτά.

    Πριν το φούρνισμα, αλείψτε την επιφάνεια τους με διάλυμα Ovex Powder ή με αυγό.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 220-230°C για 20 λεπτά, εάν πρόκειται για σταφιδόψωμα ±60 g ζύμης, ή αναλόγως βάρους κατά περίπτωση.

    Αφού κρυώσουν τα φρουτόψωμα πασπαλίστε τα (προαιρετικά) με άχνη Mont Blanc.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη με την απορροφητικότητα του αλεύρου.

Η ποσότητα των φρούτων είναι ανάλογη με την επιθυμία σας.

Φρουτόψωμο