Συνταγές
Μαλακό ψωμί για σάντουιτς

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Korent Europe 2.000 g
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 10.000 g
Μαργαρίνη ζαχ/κής (μαλακή) ή Βούτυρο γάλακτος 1.000 g
Ζάχαρη 1.000 g
Αλάτι 200 g
Μαγιά 500 g
Νερό 4.500 g

Εκτέλεση

    Ζυμώστε αρχικά στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχ/κής με τον «γάντζο» όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ολοκληρώστε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 3  λεπτά στη γρήγορη. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι καλά ανεπτυγμένη (ελαστική), με θερμοκρασία 28-29°C.

    Ξεκουράστε τη ζύμη για 10 λεπτά.

    Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 1.200-1.500 gr, στρογγυλέψτε τα και ξεκουράστε τα σκεπασμένα με πλαστικό φύλλο για 15 λεπτά.

    Κόψτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε 30 τεμάχια των 40-50 gr και δώστε τους το τελικό σχήμα πλάθοντάς τα.

    Τοποθετήστε τα στη στόφα (±35°C, με λίγη υγρασία) για περίπου 60 λεπτά.

    Γυαλίστε την επιφάνεια τους με διάλυμα Ovex Powder ή με αυγό.

    Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 230°C για 12-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το βάρος τους.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ποσότητα του νερού είναι ανάλογη με την απορροφητικότητα του αλεύρου.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε Μαργαρίνη και όχι Βούτυρο γάλακτος, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wigo Butter Flavour για την ενίσχυση της γεύσης των ψωμιών.

Μαλακό ψωμί για σάντουιτς